Power Transformer

ATS becomes the first company to locally repair 230kV class Power Transformer

Picture

At Alfanar Technical Services (ATS) rising to a challenge is an established fact! Recently, the team achieved the successful repair and rewinding of a 120MVA, 230/115kV class Power Transformer at its facility in Jubail. This achievement makes ATS the first facility to locally rewind a 230kV class transformer in Saudi Arabia.

The commitment and the expertise shown by the Alfanar team warranted a strong appreciation letter from the client – Sharq, an affiliate of SABIC. As a critical transformer feeding the plant load, the equipment was successfully re-wound, tested and successfully passed all tests including, Routine, Special and Type tests during FAT and commissioned at site well ahead the scheduled date.

ATS designed and modified the transformer tank, while also supplied, tested and commissioned the 115 KV( Oil to SF6) Surge arrestors as an added value.

As the trusted partners for the complete asset maintenance cycle, this accomplishment and appreciation further establishes Alfanar Technical Services commitment to its clients in providing innovative maintenance solutions.

DOC051020-05102020113614

تماشيا مع سعيها المستمر للحفاظ على الريادة في الخدمات الهندسية وما تقدمه لعملائها من خلال توفير أحدث التكنولوجيات المتفوقة المتاحة عالميا ، يأتي إنجاز آخر تحققه الفنار للخدمات الفنية بعد أن نجحت في إصلاح وإعادة لف محول سعة 120 ميغا فولت أمبير وجهد 230 / 115 كيلو فولت في ورشتها في الجبيل. وبهذا الإنجاز أصبحت الفنار للخدمات الفنية الشركة الأولى القادرة على إعادة لف محول 230 كيلو فولت محلياً في المملكة العربية السعودية.

ونتيجةً لما أظهره فريق الفنار من خبرة عالية وإلتزام كبير في إنجاز العمل , فقد تلقى شهادة شكر وعرفان من العميل – شركة شرق وهي إحدى الشركات التابعة لسابك. حيث تم إعادة لف المحول و اختباره بنجاح في الورشة بحضور العميل , ثم تم تشغيله بنجاح بالموقع وذلك قبل التاريخ المجدول لذلك.

و قامت الفنار للخدمات الفنية بتصميم وتعديل خزان المحول , كما قامت أيضاً بتوريد , وفحص وتشغيل مانعات الصواعق 115 كيلو فولت.

يساهم هذا الإنجاز والتقدير في زيادة ثقة العملاء بالشركة كمان يزيد إلتزامها بأعلى درجات الجودة في خدماتها التي تقدمها لعملائها.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply